04 април 2009

Новата дрога?

В някакви моменти просто се чудя, защо по дяволите не съм се снабдил с лап-топ?!? Все ми хрумват едни такива словоизлияния на път за работа или в градинката докато си пия бирата, пък все нямам как да ги публикувам, а на ръка да пиша не ми се отдава. И това е нещото, което ме притеснява. Кога станахме такива технолози? Допреди година компютъра за мен беше единствено извор на забавление, което макар и непрестанно, в един момент ми писваше, докато в момента се е превърнал в начин на живот. С 90% от хората около мен общувам предимно чрез интернет. За техните интереси разбирам от Facebook, някой форум или от mood-а в Skype, а не както в доброто старо време от усмивка и похвалване "на живо" или "пискане" от кеф по телефона. И това се случва, но все по-рядко. Хубаво е да се общува чрез текст, доста повече неща могат да се кажат, но пък от друга страна го няма духа, особено с всичките IM-и, които ползваме ежедневно.
Последното ми е-гладуване беше миналата седмица, когато отидох на една забита вила в Кюстендилско за уикенда и с изненада на втория ден установих, че искам РС. Това ми се случи за първи път в живота и леко ме стресна. Естествено, исках РС, защото исках информация, исках и музика... Преживях го бързо, но шокинга остана, а за преживяването помогна телефона (да живее мобилния интернет). Тогава осъзнах, че Интернет е станал начин на живот за мен и възнамерявам да променя това, само че веднага се изпречват разни условия, като това, че по 40ч. седмично съм пред компютър, ща, не ща - работа му викат. И още поне 2-3 часа вкъщи, за да си тегля музика и филми, от които нямам намерение да се откажа, както и 2 часа в училище, което пак е задължение. И така се оказва, че от 168 часовата седмица, аз изкарвам по ок. 50 часа пред РС, което си е 1/3 от времето ми... дори спя по-малко. И това е само по задължение...
Давайте съвети.

7 коментара:

  1. Студент съм и вече с пълна сила осъзнавам какво да си лаптоп- адиктед. Наистина не мога без него- игри, интернет навсякъде (където има WiFi ест...), а и на него си правя курсовите работи. Факта, че го ползвам и на лекции, за да си ги водя там, е нещо допълнително.
    Признавам, тотален технолог съм. И без GSM не мога, както повечето от нас. Мобилните телефони все повече ни правят безотговорни според мен- винаги можеш да откажеш срещата в последния момент...- въпрос на едно обаждане е! Но това е друг въпрос...

    ОтговорИзтриване
  2. То да беше само това... всичко е много по-различно вече. Някой романтични неща си отидоха... други дойдоха.

    ОтговорИзтриване
  3. Ах Илийкааа.. и на тебе не ти е лесноо..

    Ясно ми е, че и аз ще стигна до твоето положение ако не се контролирам.. и за това се контролирам.. Издържам без компютър.. и без телефон също ( все пак от месец и половина GSM-а ми работи само като часовник и аларма.. )
    Единственото нещо без което мога и съм го остановила много отдвана - това са хартия и моливи. Ако не мога да пише бих се гръмнала. В тази ситуация компютъра е само удобство, а не задължителен фактор, защото аз си разчитам като пиша на ръка, за разлика от тебе :D

    ОтговорИзтриване
  4. Това е въпрос на необходимост. Аз имам лични 2 лаптопа и десктоп и служебни още 10-11 машини в офиса. Но нямам никакъв проблем да ги оставя и да не ги поглеждам цяла седмица... е след седмица ми идват идеи ... а и рядко имам възможност за толкова време далеч от работа.

    ОтговорИзтриване
  5. Мой скъпи "съселянино" бих ти предложил да си вземеш почивка и да отидеш някаде кадето няма pc-та и да "забравиш" и телефона си вкъщи, след малко повече от седмица в подходяща компания съм сигорен че виртуалния свят ще спре да ти липсва толкова много.

    П.П Което всъщност е леко "невъзможно".И само за кратко :s

    ОтговорИзтриване
  6. Мой скъпи "съселянино" бих ти предложил да си вземеш почивка и да отидеш някаде кадето няма pc-та и да "забравиш" и телефона си вкъщи, след малко повече от седмица в подходяща компания съм сигорен че виртуалния свят ще спре да ти липсва толкова много.

    П.П Което всъщност е леко "невъзможно".И само за кратко :s

    ОтговорИзтриване
  7. Това е въпрос на необходимост. Аз имам лични 2 лаптопа и десктоп и служебни още 10-11 машини в офиса. Но нямам никакъв проблем да ги оставя и да не ги поглеждам цяла седмица... е след седмица ми идват идеи ... а и рядко имам възможност за толкова време далеч от работа.

    ОтговорИзтриване