25 ноември 2010

Живот под наем

Нали това е личен блог. Е, на ви нещо лично.
Нямам баня. Нито тоалетна.
Всъщност те са си там, но под тях няма нищо. Нито подпорни греди, нито кой знае колко други материали, които да държат прекрасната ми баня и прекрасната ми тоалетна на втория етаж. Има един ред плочки и един ред мазилка, които с най-голям кеф биха се сгромолясали с 3 метра надолу ако 80-ина килограмовата ми особа реши да се подмие или облекчи. Защо такива драма, питат всички приятели, а отговора е прост. Теч. Да, точно така. Теч. Причинен от тръби с обратен наклон и цялостно кофти свършена работа. Крайността с разрушените носещи греди идва от факта, че долу не живее никой и теча е забелязан когато е стигнал до мазето.
Ремонта на въпросното струва скромната сума от 12 000 (дванадесет хиляди) български лева. За (мое) щастие живея под наем и тази сума не се иска от мен, но въпреки това ми се струва колосална за построяването на 4-5 квадрата таван/под.
Най-втрещяващото обаче бяха милите ми приятели. От първия, до последния, които разбраха за... тоалетния ми проблем. Първо ме пратиха зад блока, после при "Храст за пикане", а накрая ми предложиха да се възползвам от услугите на прозореца си. При по-затормозяващи нужди в кофа и пак там.
Много оригинално, мили приятели, трогнат съм *драматично тъжна въздишка придружена от драматично поклащане на глава*.
Всъщност най-изненадващото нещо от цялата работа е отношението на хазяина ми. Човекът ми се обади сигурно 6-7 пъти днес, за да ме държи в течение на нещата, като дори ми каза, че по повод затруднението не трябва да му плащам един наем. Дали е съдба или съвпадение, но точно тия дни окончателно се наредиха нещата по предварителните планове за смяна на квартирата, което бе съобщено на хазяина, който от своя страна ми каза, че ако се изнасям заебава цялата работа тук (макар да не съм убеден какво точно имаше предвид).
Та цялата тази ситуация просто ми действа като мокър парцал в лицето. Първо наглостта и кожодерството на строителите, които идваха днес, после точността и коректността на хазяина ми и накрая всеобщата гавра по повода.
Абе интересни времена.

ПП:
Всъщност ако почна да бълвам всичкия тоалетен хумор, който ми роди главата днес ще стана досаден, пък и самоиронията си има граници, така че давайте смело приятели, гаврете се, поне ще ни е забавно.

ПП2:
Приемам оферти за вземане на душ и пералня из централната част на града. За предпочитане при млади, красиви дами, които обичат да пият бирички и да им се разхождат по халат из хола.
Ай стига толкоз лично.

9 коментара:

  1. Хората са гадни! Kill them! Особенно тоя тъпак MethodX.

    Иначе душ имаме ама в Студентски град. И перални имаме наблизо (май) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ай черпим пералня и душ.Но без халат и преспиване-като в пиесата

    ОтговорИзтриване
  3. Голяма гад е тоя, наистина, не знам как го търпя :D. Ако се наложи и до Щутгард ще стигна...
    Лилия, оценявам го :)

    ОтговорИзтриване
  4. Искаш да изневеряваш на нашата пералня с друга!? Много съм засегнат! Какво против имаш Miele?

    ОтговорИзтриване
  5. Е, ти пък. Сега за 5 чивта чорапи до Милата Миле да идвам някакси не е оферта, пък и ставам досаден :D.

    ОтговорИзтриване
  6. Тцтцтц...и сега къде ще живееш? А,бтв...посмях се на "теча е бил забелязан,когато стигнал мазето" ^_^ Е,все пак не са го забелязали чак,когато Илия пропаднал в мазето...така че от една страна все пак е навреме.

    ОтговорИзтриване
  7. Тцтцтц...и сега къде ще живееш? А,бтв...посмях се на "теча е бил забелязан,когато стигнал мазето" ^_^ Е,все пак не са го забелязали чак,когато Илия пропаднал в мазето...така че от една страна все пак е навреме.

    ОтговорИзтриване
  8. Искаш да изневеряваш на нашата пералня с друга!? Много съм засегнат! Какво против имаш Miele?

    ОтговорИзтриване
  9. Ай черпим пералня и душ.Но без халат и преспиване-като в пиесата

    ОтговорИзтриване