08 декември 2011

Re: Българският студент

Здравей г-н Байчев, много хубава статия си написал в изтривалката за отзад с името "Стандарт". Много хубаво си ме описал. Аз съм един български студент, който, незнайно как, ти прочете "статията".

Знаеш ли, Байчев, какво предизвика тази статия у мен? Не, не знаеш, зает си да анализираш и високопарничиш, вместо да работиш. Тази статия предизвика у мен гняв - искрен и огромен. Гняв към такива като теб. Хора, които уж трябва да са коректива на обществото ни, да показват проблемите и да се опитват да дадат адекватни решения. Хора, които трябва да дават всичко от себе си, за да може народа да не бъде със затворени очи, но не го правят. Тези хора трябва да са журналисти, но работата им е гниеща журналистика.

Работата на такива като теб, г-н Байчев, не само не помага на обществото ни да се развива, а дори напротив. Много се радвам, че си направил анализ на същността на студента в България, но искам да ти съобщя, че типично за българските журналисти си го написал без да си си направил труда да видиш каква е реалната ситуация.

Аз съм студент, това го споменах. Но като такъв нямам условия да уча нормално. Мечтата ми е да съм ти колега, но от истинския тип, а не точно като теб. Уча във ФЖМК в Софийския, където, явно не знаеш, до преди 2 месеца нямаше библиотека. Специалността ми е Книгоиздаване. Библиотека е нямало 10 години. През този семестър имам общо 5-6 изучавани дисциплини, но само 2-ма преподаватели, които се появяват абсолютно редовно на лекции.

Повече няма да ти говоря, г-н Байчев, журналист си, можеш да проучиш, предполагам. Само искам да ти кажа, че изпадането на младите и студентите в България се дължи изцяло на такива като теб - родители, журналисти, хора, които определят какво виждат децата в медиите. И нашето невежество всъщност е твоят провал.

Без уважение,
Един Студент.

1 коментар:

  1. ВИАС се присъединява към гнева и отвращението от набедени журналисти, които разбират от политика, общество, глобално затопляне и миграция на пчели от северния полюс.
    И от толкова разбиране сме го докарали до тук - да ни наричат пройдохи, неудачници, вампири и каквото там още успее да избълва журналистическата маса. Аз бях студентка до скоро и ходех на лекции и упражнения, в останалото време от деня работех, а по цяла нощ чертах. Сега съм успял инженер и се гордея със себе си и със всичките ми колеги, които също сън не са спали, за да завършат. И ако веднъж на високосна всеки от нас е излизал и се е отцепвал, то
    нека това е образа на руско-чешко-американски студент.
    Драги г-н Байчев, не зная Вие къде сте учил и на какво се базира вашето обобщение в жалката Ви статйка, но ви предлагам да си отворите очите и да спрете - Вие и цялата Ви мизерна гилдийка - да говорите наизуст и да вменявате в хората представи, които далеч не отговарят на истината. Защото когато чукаш на портите на ада, те може и да се отварят. И мислете му какво ще стане, ако българският студент наистина стане такъв, какъвто го описвате.

    ОтговорИзтриване