23 юли 2013

5 причини да отидеш на Spirit of Burgas

До най-големия музикален фестивал в България остават едва 4 дни. Това не пречи да имате съмнения дали ви се ходи на Spirit of Burgas или не. На помощ в този драматичен момент идват няколко причини, поради които Спирита не е за изпускане.

Обстановката
Имам късмета да съм бил на не малко фестивали из Европа и мога да заявя без притеснение, че Spirit of Burgas е един от малкото с толкова приятна обстановка. Основната причина е, че фестивалът се провежда на плажа, което някак предпразполага към тотално отпускане и потапяне в музиката. Другата причина е, че музиката е достатъчно разнообразна, че малко хора да съумеят да скучаят.
Editors
Една от големите ми музикални мечти взе че се сбъдна - голяма инди банда е хедлайнер на български фест. Честта се пада на Editors, които преживяха един от най-лошите си периоди, но се завърнаха по-силни от всякога и с чисто нов албум. Групата във върховна форма и новите парчета ще видим на главната сцена в събота.

Wu-Tang Clan
Американското рап крю Wu-Tang Clan съвсем спокойно може да се нарече една от най-легендарните случки в тази музика. Освен, че ще са хедлайнери на втората вечер на Спирита, Wu-Tang ще са тук в може би най-силния състав, който може да си пожелаем - RZA, GZA, Method Man, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, Allah Mathematics, Cappadonna и Raekwon. За капак на всичко е силно вероятно да чуем парчета от новия алубум A Better Tomorrow, който се очаква до края на годината.

Българската музика
Все някак у нас продължава да се прави и качествена музика, която обаче сякаш няма особено голяма сцена. Едно от любимите ми неща на Спирита са Jack Daniel’s Rock Arena и На Тъмно Freestyle Stage - двете сцени, които дават поле за изява основно на качествени родни артисти. Сред бандите тази година са Them Frequencies, This Burning Day, Bright Sight, Pizza, My Disorder и други доста по-популярни имена.

Парти до сутринта
Миналата година фестивалът отнесе бясна критика, че след 1 ч. единствено DJ-те на отделената Solar Dance Arena пускаха музика, докато Spirit частта затваряше врати. Тази година грешката е поправена и разделение няма. Освен това три от четирите сцени ще предлагат DJ сетове до сутринта, така че да можем да посрещнем морските изгреви.

Текстът е публикуван и в http://reakcia.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар