26 ноември 2010

Twitter бомба на живо [Обновено 27,10]

Утре между 2 и 4 следобед Иво Сиромахов ще бъде гост книжар в софийска книжарница [подробности].
Както писах преди няколко дни около въпросния субект размъти много онлайн гняв и имам сериозното предложение утре да минем офлайн.
Идеята 
Идеята е проста.Взимате този файл, добавяте втора страница с любимите си туитове с хаштаг #siromahovfacts и го принтирате двустранно. После с ксерокса колкото копия искате. Отивате в района на книжарницата (ъгъла на булевардите Витошка и Патриарха) и раздавате листчетата на минувачи или клиенти на книжарницата. Наречете го флашмоб ако искате.
Цялото flashmob нещо е вдъхновено от @PippilotaM @Tiffries @if__fi.
Началото на #siromahovfacts беше при Генади ето тук, а пък тук, тук и тук, Юруков дава подробна информация за самата Twitter бомба. В текстовия документ има част от този текст на Капитал.
Генади дава и друга идея, която е по-лесна.
Та, нека бъде флашмоб.

EDIT:
Въпреки ентусиазма ми, не успях да се освободя от работа днес, заради което не отидох в Хеликон в уречения час. Но @ju и @therealgenadi докладваха, че не е имало никой. Включително и тълпа фенове на Сиромахов. По техните думи от #flashmob се получи #flashmobfail. Яд ме е, защото ако бях свободен щях да си раздам листчетата поне, а така нищо не стана.

Като цяло сякаш цялата афера #siromahovfacts приключи и настъпи окончателния момент да замлъкнем по темата. Аз лично ще го направя.

10 коментара:

  1. Пичове, друга работа нямате ли си?

    ОтговорИзтриване
  2. Лек ъпдейт да ви направя. Няма как да се слагат post-it листчета при книгите му понеже са разположени централно в средата на книжарницата непосредствено срещу касата, а и непрестанно сноват разни "асистент продавачки", което значи, че просто ще бъдат махани моментално. Исках да ги набутам вътре в книгите, но на всичкото отгоре имаше двама униформени (това за първи път ми се случва да видя полицай в книжарница) и ги налепих навън около Хеликон. Надявам се хората да си ги взимат като ги видят :)

    ОтговорИзтриване
  3. Хората се пребиват за банани и бира, а вие се занимавате с някакъв сценарист... Как да не обичаш тази държава и хората в нея :)

    ОтговорИзтриване
  4. Изпускам :(

    @Method-X А ти направи ли нещо, за да не се пребиват едни други хората за банани и бира? Просто ми е интересно дали си още един от хората, които говорят... само...

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, ако имах такава сила. За жалост все още не съм я открил. Но отркия ли я ще се възползвам на момента!

    Виж от друга страна има хора, които я притежават, но не я използват пълноценно.

    ОтговорИзтриване
  6. Изпускам :(

    @Method-X А ти направи ли нещо, за да не се пребиват едни други хората за банани и бира? Просто ми е интересно дали си още един от хората, които говорят... само...

    ОтговорИзтриване
  7. Хората се пребиват за банани и бира, а вие се занимавате с някакъв сценарист... Как да не обичаш тази държава и хората в нея :)

    ОтговорИзтриване
  8. Лек ъпдейт да ви направя. Няма как да се слагат post-it листчета при книгите му понеже са разположени централно в средата на книжарницата непосредствено срещу касата, а и непрестанно сноват разни "асистент продавачки", което значи, че просто ще бъдат махани моментално. Исках да ги набутам вътре в книгите, но на всичкото отгоре имаше двама униформени (това за първи път ми се случва да видя полицай в книжарница) и ги налепих навън около Хеликон. Надявам се хората да си ги взимат като ги видят :)

    ОтговорИзтриване