18 април 2011

Религиозна търпимост circa 2011

Много не съм фен на Свидетелите на Йехова. Нито на каквито и да е религиозни и сектантски организации. Особено когато ми се бутат в живота, без да ме интересуват и без да ги търся, а гореспоменатите са точно такива. Въпреки това нямам проблем да съществуват, защото не са крайни, дори помагат на някои хора (една бивша хазяйка).
Тази сутрин медиите говорят за сблъсък между представители на "Свидетелите на Йехова" и ВМРО в гр. Бургас. Освен споменатата партия, в протеста се включват и фенклубове на бургаски отбори, както и нещо с името "Родолюбие". Това е достатъчно, че да говори за проблем, но полицията позволява тези хора да имат протест. А "сблъсък" е доста мека дума.
За пореден път група лумпени под покровителството на политическа партия, футболен отбор и някаква безумна организация, която ни пази от "нашествието" на чужди неща, видиш ли заляти сме. Няколко въпроса ми се въртят в главата и все повече назряват - кога най-накрая ще се сложи край на това безумие и на кого по дяволите му е от полза подобно етническо и религиозно напрежение? И най-вече - кога по дяволите ще има осъдени лумпени?
Видеото говори само за себе си и е снимано от някой горд представител на ВМРО(от)

8 коментара:

  1. гледах го по рано сутринта , покъртително! цари безнаказаност!

    ОтговорИзтриване
  2. Ми такава ни е и културата и държавата и народа и възпитанието и поведението и мисленето и манталитета и в тва изречение няма нито една запетайка!

    На това видео се виждат лица и то много добре се виждат, сега пък чакам да видя дали ще има наказани, колко, и ако няма защо няма?

    ОтговорИзтриване
  3. Аз...все си мислех,че тези свинщини приключиха с онова поколение "националисти",които допреди 4-5 години се тупаха в гърдите и убиваха наред!
    Не съм шокирана, не съм втрещена.По-скоро съм разочарована!Не ми го побира главата защо, аджеба, някои хора се мислят за повече от другите.
    И майната им на лицата, които са заснети.Дали някой ще потърси отговорност от ВМРО за подкрепата на такива действия?!Едва ли!Свинска държава сме, свинчовци ще останем докато се допускат подобни неща.На мен лично ми писна.За това и искам да избягам от тия варварщини.

    ОтговорИзтриване
  4. Въпросът колко читави са Свидетелите на Йехова изобщо не трябва да стои. Това е като навика при изнасилване да се пита с какво е била облечена жертвата. Няма никакво значение - те са регистрирана религия/фракция (каквото са там) и имат пълно право свободно да изповядват вярата си. Това е.

    ОтговорИзтриване
  5. Абсолютно съм съгласен, затова и не мога да приема, че подобно нещо ще
    остане безнаказано.

    ОтговорИзтриване
  6. Надявам се, че няма всички да избягат, защото единствения начин да се
    справим с подобни гадости е да сме тук и да се борим и да търсим
    сметка на лумпените.

    ОтговорИзтриване
  7. Няма начин да се справим с подобни гадости. Защото където ти имаш блага дума, те имат камък. А тия библейски работи с бузите, не ме кефят изобщо.

    И никой няма да им потърси сметка, както никой не е потърсил сметка на "хората" от Атака или БНС. Те са ценнен инструмент в тая държава и никой не би се отказал от него.

    ОтговорИзтриване
  8. Мисълта ми е, че ние, мислещите и младите, сме единствените, които могат да превърнат гореспоменатите от "ценен инструмент" в осъдени лумпени, само че се иска воля. Дано е в повече.

    ОтговорИзтриване