02 ноември 2012

Ураганено парти за свободното слово

Е преди има няма месец обещах, че се връщам, всичко ще е розово и редовно и т.н. Да, ама не, каза съдбата, посочи със средния пръст към джийзъс и ме заля с Fuck off и зелена зона (за справка цъкни). И тук се включва малко окултизъм, защото всякакви хаховци, които вярват в теориите на невроятностите и Световната Конспирация™ смятат, че Големият Брат™, Еврейте™, Масоните™ или Каквото-там-си-решите™ има за цел да ни държи постоянно заети, за да не можем да мислим. И като цяло май се оказват прави хаховците, защото за този месец написах поне 10 поста в главата си. Въпреки всичко, нито един от тях няма да види бял свят, защото половината ги забравих, другата половина им мина давността, а пък третата половина написах и продадох.

Затова накратко и много рандъм по няколко теми.

Свобода на словото
Юруков много хубаво е обобщил мнението ми за "цензурата", която някои български медии си налагат. Поводът за дискусията е писмото на немския посланник у нас до в. Монитор, в което той критикува съкращенията в дадено от него интервю. Лошото е, че отзвука по темата отново е никакъв и обществената реакция на практика отсъства.
И защо пък някой да променя нещо точно сега? Никога няма да забравя липсата на реакция от страна на продажните изтривалки, които се считат за медии, когато бяха изобличени за очернянето на името на Яна преди година. Тогава в. Монитор беше сред "медиите", които си позволих да нарека нещастници. Мнението ми остава непроменено, въпреки че в случая "редакционната политика", както я нарича Юруков", не е толкова зловеща, колкото тогава.
Ще повторя препоръките си от преди година - "Ако работите за големи медии - говорете за проблемите, не бъдете поръчкови гъзолизци. Не пренебрегвайте нормалните хора, така както правите години наред. Бъдете истинска четвърта власт, а не подлоги и Оруелови свине."

Ураганът на сестра ми
Сестра ми се казва Александра, но всички я знаят като Санди. Най-новият ураган, който връхлетя Хаити, Куба, САЩ и други страни също се казва Санди, което беше повод за гавра, ама май изпуснахме момента. Както и да е, ураганът почти отмина и главната тема е, че няма ток в Ню Йорк.
Нищо лично, new yorkers ама ми е през дедовия за липсата на ток у вас. Вижте, в Хаити, например, хората принципно май нямат ток, а сега нямат и домове. Това родните, а и не само те, медии го подминават с лека ръка и показват само тъмните улици на Манхатън. Досега само Boston Globe и рубриката им The Big Picture сякаш се постараха за пълно покритие на новините.
Много медийно критичен съм, знам, но мили колеги, отразявайте истинските проблеми, не first world problems.

И малко парти
След като "Дневник" публикуваха, в своята версия на The Big Picture, снимки от партито, което организирахме с клуб Накама и Gorgon, се чувствам длъжен да се похваля. Пропуснаха мега яката снимка на моя милост като вампир и DJ едновременно, но имате шанс да видите поправка на грешката.
Това може да стане утре след 21 ч. отново в бар "4 стаи", където ще пускам indie хитове и класики. Поводът е, че хипстърското предаване, което водя в ефира на студентското радио "Реакция" ще започне новия си сезон на 9-и ноември. Входът е безплатен, пиенето е евтино и компанията ще е страхотна. За загрявка може да минете през събитието във Facebook.

That's all folks

Няма коментари:

Публикуване на коментар