12 януари 2012

Абсурдистан, circa 2012

Честно казано вече съм почти изчерпан откъм думи, с които да опиша що за същества живеят в България. Още по-малко думи имам за описание на съществата, които са завзели властта. Най-малко са думите за липсата на каквото и да е внимание от страна на първите, към действията на вторите.

Най-новата изцепка на властта, която честно казано преля чашата на осмиването, е днешната реплика на Бойко Борисов, който цитирам от медиите:
„Това момиче още същата вечер са го удушили, но вече ги задържахме, отидоха и показаха къде са го заровили. Съжалявам, че бяха изговорени от близките й такива лоши думи за МВР. Надявам се – те да се извинят и да ги отправят към най-близките си, които са участвали в този процес. Но, за съжаление, трупа го изровиха и е така”, внесе разяснение по случая Бойко Борисов 
В пристъп на неподправена откровеност министър-председателят Борисов обясни как е открит трупът на Мирослава: „Използвахме тежка техника и най-накрая куче на Червения кръст изрови трупа на момичето. Затова казах на Цветанов, когато вземе заплата да купи на кучето три-четири телешки пържолки„

Тези думи са недопустими. Не само за един политик, бил той и най-големият популист управлявал страната ни, но и за който и да било. 

Не става да се сърдиш, че хората плюят МВР, докато все още не знаем кой е убил Яна. Нито докато едно куче върши работата на същата безумна структура. Не може да предлагаш награда за това куче, особено по този циничен начин. Всичко в тази ситуация крещи, че не може да се прави така.

За съжаление това е Абсурдистан. Тук ББ може да наговори каквото си иска, после да се избъзика с журналистите по темата и всичко да отмине. После народа ще се посмее, няколко кучета ще се разлаят и така ще се приключи. Докато не дойде следващият труп, следващото куче и следващата реплика. Която пак да забравим.

PS:
Ядосайте се, наистина. Крайно време е.

Няма коментари:

Публикуване на коментар