21 май 2012

Един ден в България

Юлиан Константинов от предаването "Аз обичам България", ступал блогър в събота, защото въпросния вдигнал чистачките на безобразно паркирания му черен джиб. Последствието е, че фалшивият розов Рей Бан на Киро не струва за нищо и той си търси 10-те лева за цайсите и 40-те лева за медицинското.
В един друг свят, тоя оперен гамен щеше да е публично порицан и да не види повече, нито ефир, нито сцена. Ако не толкова крайно, то поне щеше да е изяден от медиите. Ама те пак си спят тук, нищо ново.

През 176 дни от годината въздухът в София е безобразно мръсен и не става за дишане. Въпреки планините обградили града ни. По повода имаше няколко публикации в медиите, като всичките бяха горе-долу еднакви. Никой не попита защо това е така, никой не попита как в доса по-големи градове от София въздухът е по-чист.
В един друг свят, хората щяха да задават въпроси, а медиите да се опитат да отговорят. Не самички, а да се допитат до учени, управляващи - хора от които зависи нещо. Ама, то това е въздух, нищо не можем да направим, защо да питаме.

Глутница кучета наяли лека кола в Шумен, защото под капака се била скрила котка. На сутринта собственичката на колата не успяла да я запали и установила, че предния номер го няма. Тук дори не знам какво трябва да се направи от медиите, защото това е абсурдно дори за родните стандарти.
В един друг свят нямаше да има толкова дългогодишен проблем с бездомните кучета и нямаше да се налага да се взимат решения по въпроса. Тук проблеми и решения има, само че няма кой да ги вземе.

И за финал един статус от фейса, ей така за разкош:

Няма коментари:

Публикуване на коментар