02 април 2014

За #оставка трябват топки


Истинският мъж се познава по това, че има топки. Само че тук си говорим за топки като състояние на духа, а не като безсмислен израстък. Топките като допълнение към половите белези са характерни за повечето членове в парламента, но там въпросното състояние на духа е непознато явление.

Ако младите успешни бизнесмени и техните влиятелни закрилници имаха топки щяха да кажат кой. Може би щяха да задействат нещо и в чужд на техния интерес. Но най-реалистично - щяха да си тръгнат.

Но те си остават, главно защото нямат топки. А за #оставка те са силно необходими. По-големи и железни от нужните за #ДАНСwithme, по-дълготрайни от тези за Карадере и по-видими от тези срещу ACTA. Тези здрави топки са нужни, защото оставката ще бъде признание, че нищо не е наред, затръшване на алтернативната реалност и излизане от коматозното състояние.

Тези неща са болезнени, както за самите управляващи, така и за масовото блеещо подобие на общество, което вие от кеф при вида на всеки барек или сидер. Такива удари с мокър парцал са опасни, водят до нужда от рехабилитация и пак - искат топки. А при нас не просто управляващите са духовно скопени. Както пише Мичъл в  "Хилядите есени на Якоб Де Зуд", "душата е глагол", изисква действия.

България отдавна е държава без глаголи. Тук виреят основно съществителни и нарицателни. Бай Иван глаголства, докато другите съществително го гледат. И в този смисъл топките са съществително, което подкрепя несъществуващите глаголи, като оставка, например, в една страна лишена от душата си.

В една среда на души-съществителни няма как да има дух, който да бъде в конкретно състояние. Затова и оставката, както на политическата клоака, така и на бездуховните плазмодеи, продължава да бъде в сферата на желанията на малкото нормални. Но това не пречи да продължаваме да искаме и да търсим, иначе бавно ще отидем в сферата на съществителните.

2 коментара:

  1. До момента в който псевдоалтернативата на сегашните 'управляващи' са 'бареци' и 'сидери' ще е така. Промяна може да има само ако има Личност или поне ясна идея, която да поведе това 'подобие на общество'. До тогава държавата и същото това общество бавно и сигурно ще продължават да се търкалят надолу - икономически, социално и духовно. Трябва Личност с 'топки' и с ясна идея, която да обедини дансуитми-та, карадере-та и т.н. Тъжното е, че за да пробие тази Личност през Медийното затъмнение, зад нея трябва да има пари.. много пари, с които да противостои на сегашната 'елита'. Не очакваме 'елитата' да пусне 'кокала' сама, нали? dimitr.trifonov

    ОтговорИзтриване
  2. Няма как да се пусне кокала, но не мисля, че Личност е спасението. По-скоро е колектив, много хора, истински експерти и смислени личности. Били сме свидетели как Личност идва и нещата стават още по-страшни. Кеф ти Царя, кеф ти ББ... Това бяха Личности. Сега са просто част от отрепките.

    ОтговорИзтриване