01 февруари 2011

За Ели с усмивка

Когато през август сложих банер на кампанията за набиране на средства за Елена Димитрова не очаквах да мога с чиста съвест да го махна, когато и да било. Както знаете подобни случаи в България рядко завършват с положителен край.
Е, нека си имам личното сефте за добре завършила кампания. На сайта help-eli.org се появи следното съобщение:
Да напишем хубавите новини и тук, най-сетне!
Министерство на здравеопазването покрива разходите по операцията на Ели в Бостън. Благодарим им! Остават само още документите за придружаващото лице, и... Ели заминава в Щатите, за да получи шанса си. Дано не се налага и за тези документи да стават циркове.
Втората новина: Ели най-сетне си е вкъщи, на домашно парентерално хранене, и се чувства чудесно. Министерство на здравеопазването свърши и тази работа. Много е хубаво, че това стана, и не само Елена засяга! По още нещо заприличваме на Европейска държава.
С това приключва и кампанията по набиране на средства. Повече от 130,000 лв са събрани за лечението на Ели, повече от 20,000 лв са изразходвани до този момент за лекарства и венозна храна. Банковите сметки са свалени от сайта, и дано никога, никога не се наложи да ги качваме отново. Ако в следващите 2-3 години всичко се нареди, останалите средства ще бъдат дарени на друг нуждаещ се. Сайтът и групата във фейсбук остават за новини, и за бъдещи активности на бойния ни отряд... Едва ли ще ни се стои мирно, дори когато Ели оздравее. Спираме и SMS-ите, спираме благотворителните разпродажби от сайта. През февруари, като се поосвестим и като замине Елена, ще върнем всички творби и материали на собствениците им, или пък ще ги предадем на следващия боен отряд.
Ели, разбира се, тепърва я чакат месеци и месеци борба. Дори ако всичко мине по мед и масло, я чака тежка операция и месеци рехабилитация. В нея, обаче, нямаме съмнение. Това усмихнато същество може да се справи с всичко. Когато има надежда, всичко е много различно. И когато има подкрепа.
Елено, благодарим ти, че се бориш!
А на всички вас - благодарим за подкрепата!
 Изключително много се радвам за положителното развитие на нещата и се отървавам от банера със същата радост :).
А на Ели пожелавам да оздравява успешно и бързо, защото има много любов да получава, а и да дарява, предполагам :).

Няма коментари:

Публикуване на коментар