23 юни 2011

Sony Ericsson предсатви официално Xperia Ray

Sony Ericsson представи два смартфона и един телефон на изложението CommunicAsia, което се провежда в Сингапур. Очаква се и трите модела да са на пазара през третото тримесечие на тази година. С представянето идват и малко повече подробности за трите модела.

Най-голям интерес предизвиква Xperia ray, за който знаем отдавна, но нямаше официална информация. Моделът е компактен и с впечатляващ дизайн. Екрана е с размер 3.3” и резолюция 858x480 px., като изпозлва Mobile BRAVIA Engine, който познаваме от Xperia arc. Смартфонът е дебел едва 9.4 мм  и тежи точно 100 грама. Дизайна е леко издължен, а в предната част на панела има хардуерен хоум бутон. Въпреки дискретните размери в технологично отношение смартфона е на очакваното високо ниво – 1GHz Scorpion процесор, 300MB памет и 4GB microSD карта в комплекта, операционна система Android 2.3.3 Gingerbread и 8.1 MP камера, с която можете да снимате HD видео с резолюция 720p. За свързаността на апарата може да разчитате на обичайните за всеки смартфон технологии – 3.5mm стеро жак, microUSB, GPS, Bluetooth и Wi-Fi с DLNA поддръжка.

Още с името разбираме, че Xperia active е смартфон за активни хора. За Sony Ericsson това означава, че телефонът трябва да издържа до 30 минути под метър вода, както и да е изцяло защитен от прах. Компанията твърди, че Xperia active това го може, а за да е напълно активно оборудването в комплект с телефона идват и допълнителен сменяем заден панел, сменяеми държачи за слушалки, каишка за ръка и калъф за ръка, така че по време на спорт всички части на телефона да останат притежание на спортиста. Смартфонът е с 3” екран, 300 MB вградена памет и 2GB microSD карта в комплекта, 1GHz процесор и се задвижва от Android 2.3 Gingerbread. Методите за свързване са същите като при Xperia ray.

На фона на двата смартфона, компанията представи и Sony Ericsson txt – телефон, не смартфон, който няма тъчскрийн, но пък има просторна QWERTY клавиатура. В телефона е вградено приложението friends за достъп до ъпдвейтите във Facebook и Twitter на до пет избрани контакта. Екранът му е с размери 2.6”, а има и специален бутон, който отваря приложението за MMS и SMS съобщения. Апаратът поддържа Wi-Fi и 3G свързване и има 3.5 мм жак за слушалки, а освен това може да добавите и до 32GB microSD карта. И трите модела ще са на пазара през третото тримесечие на тази година.

Статия за в. Пари
Hands on снимки на Xperia ray има при nixanbal.

2 коментара: