05 февруари 2013

Hipster Business Weekly #1: My Bloody New York I Love You

Съвсем спокойно може да се каже, че MBV на My Bloody Valentine е музикалното събитие поне на месеца. 22 години след Loveless - урокът по shoegaze, който промени alternative музиката из основи, бандата се завръща с албум, който сякаш отваря дупка във времето. Всичките девет парчета са налични в YouTube, така че може да се насладите веднага.

В това време Hipster Business Weekly акостира на източния бряг на САЩ и по-конкретно в най-великия град на света Ню Йорк. Причината е, че там има неприлично много хубава музика. Защо точно там - никой не знае, важен е фактът.

Миксът от великите неща и свежите новини включва ново парче на Vampire Weekend и първото парче от Comedown Machine на The Strokes, който очакваме на 26 март. След урок по noise pop изчезваме в дебрите на скандалния рап с Azealia Banks, минаваме през иконите Interpol, за да завършим с New York, I Love You. Останалото може да изслушате.

За "Странното парче" отиваме в Англия, където Flux Pavilion разцепи покрива с новото си EP Blow The Roof. За незапознатите, Flux е dubstep DJ, който успява да "ошамари" всичко що се зове бростеп от другата страна на океана. Това и още нещо в записа по-долу.

Няма коментари:

Публикуване на коментар