02 февруари 2013

Cockday vs. Gayday

Хомофобията ми е чуждо явление. Не че нещо, ама ми е точно през cock-а кой с кого обменя телесни твърдини, течности и ласки. Единствено имам проблем с настоятелните и противни гейове, които не разбират от "Пич, не си падам по мъже, сори", но това е друга тема.

Въпреки това съм супер анти празника на гейовете. Супер неофициално явление в българската култура, което превръща класическия празник Петльовден в ден на мъжката хомосексуалност. Някакво доста странно и далеч по-извратено от самите гейове, не мислите ли?

Gayday - има такова животно
Освен, че някакви американци са си измислили нещо, което наистина се казва Gayday, след търсене в Гугъл, се оказва, че си има специален ден на гейовете. Като денят на детето, жената, бащата, думичката "Благодаря" и т.н. Добре де, не точно.

Това е денят за борба с хомофобията и трансфобията или просто казано - ден за борба с омразата срещу хомосексуални мъже и жени и транссексуални хора. Денят се отбелязва на 17 май всяка година от около 2004 насам. Дата е избрана, защото на 17 май 1990 Световната здравна организация решава да премахне хомосексуализма от списъка с умствени болести.

Важно е този ден да се отбелязва и да се говори по темата, защото много хора още вярват, че гейовете и лесбийките са някакви болни и извратени същества. А всъщност това са 10-ина процента от хората около нас, които са си съвсем ОК. Ако имат някакви сексуални отклонения, то те не са по-различни от тези на хетеросексуалните мъже и жени.

Cockday - заклаха петела
Още едно търсене в гугъл дава обяснение какво по дяволите е Петловден. Съвсем накратко, това е традиционен български празник, който си има различни имена в различните региони на България и като цяло се отбелязва с цел да се запази мъжествеността. А тя се опазва чрез колене на петел, мазане на прага на къщата и челото на мъжката рожба с кръв от петела, хвърляне на главата му на покрива, а перата на бунището, като няколко се оставят за закичване на местните лелки.

Смахнат обичай, който тръгва от още по-смахната легенда. Първо прочетете какво е кръвен данък, ако не знаете. Та, една убер мама по време на турското робство отказва да даде сина си на турците, като казва, че по-скоро сама ще го убие. Турците ѝ дават да го направи и казват, че на следващия ден ще се върнат да проверят. През нощта майката коли петел и в общи линии маже селото с кръвтта му (това е легенда, не се хващайте за подробността, че един петел няма толкова кръв). На другия ден турците са впечатлени от убийството, като си мислят, че мамта е убила детето си и повече не се връщат за кръвен данък в това село.

Celebrate the cock
В края на краищата, не ми дреме да ли си гей или не. Важното е да си мъж, да си пазиш петела, да си cocky в нужните моменти и like a sir в другите. Надявам се занапред да отбелязваме мъжествеността като нещо готино и важно, независимо от сексуалните партньори. Дотогава препоръчвам на българските мъже да започнат да са повече петели, отколкото кроасани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар