28 юни 2013

5 причини да отидеш на EXIT R:Evolution

Фестивалният живот у нас преживя един лек бум, но за съжаление е в стагнация в последните години. За сметка на това комшийският EXIT е един от най-големите и обичани фестивали в Европа, който освен това е силно достъпен за нас. Тъй като може все още да има хора, които се чудят да ходят или не, реших да събера няколко доста добри причини в полза на едно фестивално пътешествие.

Един от последните концерти на Bloc Party
Преди известно време лондончаните обявиха, че излизат в почивка след фестивалните си участия това лято. Последното от тях е на 19 юли на британския Latitude. Само 10-ина дни преди това Bloc Party ще забият на EXIT, като се надяваме да чуем и парчета от Nextwave Sessions - EP-то, което трябва да изкарат на 12 август.

Atoms For Peace
Самият факт, че Atoms For Peace ще се появят толкова на изток е причина сам по себе си. И все пак още по-голям бонус за нас е, че това ще е един от десетте концерта на групата в пълен състав. А той пък включва Thom Yorke (Radiohead), Flea (RHCP), Nigel Godrich (producer Radiohead), Mauro Refosco (RHCP) и Joey Waronker (Beck, R.E.M.). Дебютният албум Amok също може да се счита за добър стимул да стегнете багажите към Нови Сад.

Warrior’s Dance Festival
The Prodigy организират от 2009 насам Warrior’s Dance Festival, където освен тях се изявяват и някой от най-големите, актуални и готини имена на електронната сцена. Тази година фестивалът става част от EXIT, което обещава един от най-силните лайфове на британските легенди, на който се надяваме да чуем и нови парчета. Веднага след тях сцената ще завземе DJ Fresh, за раздвижващо Live шоу. Сред другите артисти са Eyesburn, Feed Me, The Prototypes и т.н.

UKF
Всеки фен на бас музиката знае що е то UKF. За всички останали - това са YouTube канали, които вече няколко години са един от най-мощните разпространители на drum&bass и dubstep. EXIT и UKF обединяват сили, за да представят едно от най-силните електронни партита на балканите. Сред артистите там ще са Brookes Brothers, Camo & Krooked, Chase & Status DJ SET, Friction & Linguistics, Rudimental LIVE и още много.

Цената и локацията
EXIT се провежда в Петроварадинската крепост в Нови Сад, Сърбия. Градът е на 500 км. от София, а крепостта е изключително прятно място, извисено над водите на Дунава. Билетът за EXIT струва 115 лв. за всичките 5 фестивални дни. Къмпингът е 52 лв, а пътят в двете посоки 115 лв. Всичко това можете да си вземете и в пакет за 225 лв., като има и по-скъпи пакети с нощувки в хотел или хостел. Повече инфо по темата на partytravel.bg.

5 и 1/2
Макар да не е съвсем по вкуса ми EXIT има и доста силна Dance Arena. Там хедлайнери ще са Fatboy Slim, Jeff Mills, David Guetta и Dubfire. За всеки фен на тази електронна музика, смятам, че събирането на едни от най-добрите DJи в света, също е добра причина да отскочи до Нови Сад след две седмици.

Текстът е публикуван и в http://reakcia.net

2 коментара:

  1. Тежко престъпление, знам, но още не съм завладян от чичо Ник. Дано има защо да се промени това другата неделя :).

    ОтговорИзтриване
  2. Убеден съм, че ще има. Любопитно ми е после какво ще разкажеш.

    ОтговорИзтриване