09 декември 2013

Уникален си, брат!

Живеем в интересен свят, честна дума. Отвсякъде дебне не просто спасение, а и уникалност. Заебаваме уникалните оферти на уникалните банки, фастфуудове и други подобни, а наблягаме само на уникалните хора. Всички те са неповторими и винаги търсят нестандартното, да избягат от мейнстрийма и да са мега уникални!!!

Уникален ти е водорода
Обективно погледнато всичките 7 и кусур милиарда хомо сапиенса, които обхождат планетата, представляват една торба от водород, кислород, въглерод и други химични материалиелементи. Като изключим увредените хора, всички си имаме същите 206 кокала, десетки метри черва и други екстри. Според пола и пластичните операции имаме цици и вагини или пениси и косми отзад и във всяка глава (горна) има по около кило мозък.

И точно в това кило сивкава каша идва уникалното, допълнено от фантасмагории (в които вярвам), като дух, душа и т.н. По презумпция, всеки човек е най-обикновен, докато не си заползва мозъка, не започне да възприема света, да му дава някакви неща, да твори, да споделя мисли. В позитивните филми казват, че сме като снежинки, във Fight Club го опровергават.

Снежинки EVERYWHERE!
Истината е, че всъщност сме снежинки. Наистина всеки човек е неповторим по свой си начин, дори да има еднояйчен близнак. Само че погледнато отгоре сме7 и кусур милиарда снежинки, което си е просто купчина сняг. Ама и в това не е проблема.

Подход към уникалното
През 2013 е модерно да си уникален, да търсиш нестандартното и най-любимото ми - да си извън зоната си на комфорт. Толкова е модно, че си има цяла хипстърска субкултура и безброй уебсайтове, които са способни да изровят най-вонящите неща, които правят хората, за да дадат уникалност на други водородни обекти. Точно тук идва супер смешното и трагично положение на нелепо много човеци - те не са уникални.

Не за друго, а защото, като много себеподобни, се стремят към уникалност, на която не са способни. И докато рият като прасета в пръстта, не се усещат, че те вече са неповторими. Имат своя си мозък, своя си опит и изживявания и УНИКАЛНИ възприятия за света.

И този пост, пълен с клишета, ще завърша с едно забравено, макар и изтъркано клише - бъдете себе си бе, уникати такива! Спрете да се стремите към неповторимост, уникалност и различност, защото не се получава. Правете каквото ви кефи, с когото ви кефи и както ви кефи, показвайте на яките хора, че са яки, на тъпите, че са тъпи и си живейте живота. Тогава ще сте най-яки. Уникално яки, брат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар