23 юни 2014

#СреднияБългарин - Атанас Куцев

atanas kutsev
Предполагам всеки си има своята Нака. В случая използвам думата за нарицателно, което описва онзи активен веселяк, който никога не се спира и постоянно избухва с интересни занимания. Такъв е и Атанас Куцев, за който сухата информация включва 24-те му години, професията оператор/фотограф и пловдивския произход.

За Куцев слушах дълго време през 2012 г., когато започнах с Hipster Business Weekly по радио "Реакция". За екипа на радиото Наката беше един от най-важните хора, като заминаването по Еразъм в Словения, на което се беше подложил, отложи запознанството ни и в общи линии натъжаваше околните. След като се завърна и се запознахме, Куцев ми остави впечатлението за веселяшка хаймана.

За двете години, в които се познаваме това мнение почти не се промени, просто еволюира. Миналата година Наката засне филма "Името ми е Протест", с който ми скри шапката. Помогна и на един друг #СреденБългарин - Велианна Кашева, за нейния филм "Искам" (който така и не е качила онлайн).

В края на 2013 г. Куцев зачезна към Азия по програмата EVS, за да преподава английски език на будистки монаси в Непал. След като работата му там приключи Наката ни дразнеше с блогпостове и снимки от азиатското пътешествие, което направи. Крайният резултат обаче ще видим утре във Photosynthesis, където ще бъде открита изложбата "Между Нирвана и Самсара".

Изложбата, а и повечето други неща, за които ви разказвам, са от нещата, за които Наката говори с месеци. Вълнения, притеснения, въпроси, проблеми - все неща, които биха отказали много хора. Но за разлика от многото, Наката често знае какво иска и го постига. Утре в 19 ч. ще отида да подкрепя това, заповядайте и вие.

____
#СреднияБългарин е една рубрика, за която си мисля отдавна. В нея искам да покажа онези смислени хора, които могат да убият българщината и да донесат промяната в България. Това, което мисля, че ги различава от хората, които фразата #СреднияБългарин извиква в главите ни, е основно позитивното мислене и постоянната борбеност за нещата, в които вярват.

3 коментара:

 1. Защо не е #Средния(Т)Българин?

  ОтговорИзтриване
 2. madlen nenkova22 юни, 2015 10:45

  Илия, сигурен ли си, че е бил по EVS в Непал?
  иии за съжаление видеото не може да бъде гледано :( - иска парола ...

  ОтговорИзтриване
 3. Да, EVS е. А видеото явно вече не може да се гледа свободно, намирам само трейлър - https://www.youtube.com/watch?v=KsiAXb4m49I.

  ОтговорИзтриване