02 май 2011

А ти метален вентилатор ли си?

Здрасти. Аз съм Илия. На 19 години съм. Студент. Меломан. Блогър. Нещо като мини графоман. Фен на Apple. Отаку. Метъл(ист). Обичам пица.
Всичко това ти дава някаква представа за моят живот и моята личност. Ако разчиташ на стеротипите ще решиш, че съм тъпо парче, като повечето 19 годишни. Вероятно може да си помислиш, че слушам чалга, защото повечето хора го правят. Ще решиш, че съм затлъстяващ и леко пъпчив младеж, който няма социален живот извън интернет. Може да си помислиш, че съм зубър и задръстеняк. Сигурно би си помислил, че съм и хипстър и вегетарианец. Като повечето аниме фенове, предполагаш, че гледам рисувано порно и лъскам на картинки с малки момиченца. Според стереотипите се къпя веднъж месечно и имам дълга, мазна коса, като облеклото ми се състои от кожени дрехи и кубинки. Като всеки който се тъпче с пица съм дебел и имам проблеми със стомаха.
Сигурно си забелязал, че не съм неграмотен, нито слушам чалга, въпреки че слушам много и всякаква музика и съм млад студент. Въпреки това постоянно съм със слушалки и правя доста незрели неща, сравнително често, защото съм на 19. Факт е, че не оставам без интернет дори когато пия биричка в парка, с приятелите си. Обичам да чета, но това не е навредило на зрението ми, нито ме е направило мини-енциклопедия, а и като цяло съм наперен. Обичам пицата ми да има и месо, макар че любимите ми са Маргарита и Четири сирена, които са без месо. Въпреки това хейтвам Windows и слушам доста хипстърска музика между метъла и бритпопа. Харесвам само едно аниме с пищящи момиченца в него и винаги когато гледам нов епизод седя облечен, както и героите в анимето. Рисувано порно съм гледал в 9-и клас, когато още не знаех почти нищо за Япония, освен, че е далеч. Косата ми е по-скоро къса, а на заплата смятам да се подстрижа доста късо, защото ми отива. Имах едно кожено яке, но спрях да го нося, а кубинки не съм обувал в живота си.
Като всеки човек съм изграден от стереотипи, които се сливат и ме правят уникален. Така както всеки друг човек, дори със същите интереси е уникален. Това не ми пречи да се самоопределя като студент, меломан, блогър, нещо като мини графоман, фен на Apple, отаку, метъл(ист) и обичащ пица, макар тези определения да ме свързват със стереотипи за живота и личната ми хигиена.
_________________________
По повод един... спор в туитър.

4 коментара:

  1. Petia Dimitrova02 май, 2011 19:32

    Не мога да си помисля, че слушаш чалга, защото 7-8 реда преди това си ме информирал, че слушаш метъл.

    ПП: Обаче от друга страна, може би си имал нещо много тънко предвид с тази двусмислица. :))

    ОтговорИзтриване
  2. Стереотипи :). Сещаш се. Никой не мисли какво му се казва, когато в главата му изникват стереотипи.

    ОтговорИзтриване
  3. Хех, смятай какво ми се излива на мен, като кажа, че съм феминистка. :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Хаха, лелее, това ме уби от смях, запазвам в любими.

    ОтговорИзтриване