22 май 2011

Кино в четвъртък: Карибски Пирати: В непознати води

Като цяло не съм фен на вечните продължения и в един момент малко се зачудих дали искам да гледам този филм. Все пак си бях запазил билети за среднощната премиера, затова и реших, че ще се ходи. За щастие нямам повод да съжалявам, защото това се оказа просто поредния филм Карибски Пирати, а не някой жалък опит за оригиналничене.
Този път приключенията на Джак Спароу ни срещат с краля и капитан Барбоса, после с Пенелопе Круз, а за финал ни отпращат на пътешествие в търсенето на Фонтана на Младостта. Със специалната подкрепа на Черната Брада и любезната му щерка, Спароу трябва да изпревари испанската флотилия, както и Барбоса, който плава под опеката на краля. Най-забележителната част от филма, безспорно и масово погледнато, са русалките. Много хрисими и мили, адски красиви... абе русалки. После нещата стават малко по-грозни, но за това няма да ви разправям. Хубавото на филма е, че в никакъв случай не отегчава. Последователността от екшън, смях и трогателни сцени е перфектно подредена, че да не губи вниманието ви. 
Типично за мултимилионна продукция на Дисни всички ефекти, звуци, декори и други чисто технически неща са на много високо ниво и няма място за забележки. Въпреки това 3D ефектите не са нищо особено и ако мислите да ходите на IMAX, заради 3D-то, по-добре се откажете. Ако отивате за хубавата картина, звук и удобните седалки - това е вашето място.
Актьорската игра е на очакваното високо ниво и в нито един момент няма да се разубедите, че Джак Спароу е идиот, Барбоса е противен, а Черната Брада е зъл. Всъщност най-голямо впечатление ми направиха второстепенните роли на Сам Клафин (свещенника Филип) и Astrid Berges-Frisbey (русалката Сирениа). Двамата са отговорни за драматичната нотка в историята и се справят повече от добре с работата си.
Като цяло филма няма да ви впечатли с нещо невиждано и нечувано, но пък е перфектен за едно двучасово разпускане. Ще се посмеете, ще се понатъжите по някое време, ще се нагледате на красавици и красавци (за щастие русалките са повече :D), а накрая ще си излезете от залата без особени грижи в главата. Може да вземете и хлапето си, но филма не е дублиран.
________________________________
Искам само да допълня, че в кино Арена очевидно работят пълни идиоти. Първо резервирах билети за среднощната премиера при тях, но после преместиха датата с два дни напред. Дотук добре, обадиха се да кажат, че до 2 часа ще трябва наново да резервирам билети, заради смяната. Няколко часа по-късно пробвах сайта и не работеше. На следващия ден още не се беше случило нищо, а когато написах коментар във Фейсбук, той беше изтрит. Към края на деня сайта още не работеше, заради което написах доста заядлив коментар във Фейсбук, който отново беше изтрит. Кино Арена ме загуби като клиент преди години, заради лошото качество на прожекциите, обслужването и липсата на резервации. Отново се доказаха като селяни, затова продължавам да ходя в Cinema City, където качеството е по-добро и мога да си резервирам билети адски лесно. Да, рекламирам!

5 коментара:

  1. отекчава?????
    Пише се отеГчава, моето момче :) 

    ОтговорИзтриване
  2.  Хм. Това явно е дооста разпространена грешка, предвид факта, че съм го виждал с "к" на 100 места. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  3. Ако ще да е изписано така на 10000 места, този факт не го прави вярно, а само показва степента на грамотност на пишещите. :))) 

    ОтговорИзтриване
  4. Слушай страннико-който и да си, аз лично мога да те уведомя, че такова нещо може да стане само при проблем или авария, извинявай ама не са ти виновни те. Аз лично мога да кажа, че прожекциите в мол Арена са 10 пъти или да кажа 100000000000000  пъти по-добри.

    ОтговорИзтриване
  5. Впечатленията ми от това кино са отвратителни и всеки път, в който се опитвам да ги променя, стават още по-ужасни. Не знам колко по-добри са, но в Cinema City не съм имал никакви проблеми, а съм ходил там десетки пъти в последните няколко години.

    ОтговорИзтриване