29 януари 2013

Hipster Business Weekly #0: The Knife - Full of Fire


Shaking The Habitual е името на първия самостоятелен албум на The Knife от 2006 насам, който ще се появи на 1 април. Да кажа, че съм имал очаквания към завръщането им, не мога, но пък със задоволство установявам, че то е гигантско. Full of Fire е първото парче, което чуваме от албума, а появата му върви в комплект с брутален 10 минутен филм. Режисьор на видеото е Marit Östberg, която Spin определят като "feminist porn" director. В свое изявление Ostberg разказва откъде тръгва всичко:
Идеята се зароди като следствие на част от текста на Full of Fire: Who looks after my story. Кой се интересува от нашата история когато основната история се пише от хетеросексуални богати бели мъже, които заличават сложността на човешкия живот и желания? Full of Firе е мрежа от съдби, страхове, копнежи, загуби и обещания. Нашите действия създават околната реалност, ние самите се създаваме един друг. Никога не можем да останем анонимни дори и на най-сивите безименни улици в града. Никога няма да спрем да бъдем отговорни един за друг. Никога няма да спрем да копнеем един за друг и за нещо друго 
Превод откраднат от Boyscout magazine 
Накратко бих определил видеото като страхотно и силно смущаващо. Накрая останах с едно ужасно приятно чувство на вина и удовлетворение, примесени с музикално удоволствие и малко засрамване. The Knife имат европейско турне през май, а най-удобно ще е да ги гледаме на Primavera в Барса.

____________
Hipster Business Weekly е седмичното музикално бягство в Страната на indie/alternative музиката по радио "Реакция". Предаването водя аз, заедно с Бойка Димова - Бо, като идеята не е коренно променена спрямо началната от преди почти година.
Накратко с Бо сме си наумили, че ще пускаме нова и готина indie и alternative музика. Освен това си налагаме правилото всяка седмица да излизаме от рамката със "Странното парче", което да няма нищо общо с поставените музикални рамки.
Важното в случая е, че от другата седмица предаванията ни ще бъдат и подкаст, а скритата цел на този пост е да ви уведомя. Всеки подкаст ще бъде пускан в този блог, като ще се старя да има и нещо готино като бонус. Надявам се на коментари, препоръки и поне малко хейт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар