13 ноември 2013

Махайте се, нещастници!

Пет месеца, в които народът е навън. Пет месеца, в които улиците на града ми са като коридорите на полицейско управление. Месеци на наглост, дебелоочие и безсрамно стискане на комата, докато площадите гърмят с "Оставка". Пет месеца, в които се правите на ощипани и си стоите там, където не сте искани.

Писна ми да протестирам, скандирам, окупирам и да искам да емигрирам. Дойде ми до гуша да ви гледам наглите мутри, които не се трогват от нищо и никого. Омръзна ми безброй куки, с възпитанието на горски храст, да ме гледат като престъпник, докато се разхождам по улиците.

Вече не ми е смешно, че създавате алтернативна реалност. Не се забавлявам от коридорните ви набези, нито от количеството задни изходи, които намирате.

Не искам да виждам как вашите антиподи - интелигентните, умни, културни и дейни млади хора бягат от кочината, в която превърнахте България, сякаш са плъхове на потъващ кораб. Искам вие да се махнете, а ние да останем. Да имаме очевидни причини да се борим за бъдещето на родната си страна.

Време ви е да си ходите, бе! Не искам да танцувам с вас. Не искам да ви окупирам, не искам да ви викам, не искам да ви виждам! Искам вашата оставка. Перманентна и доживотна. Искам нови и честни хора, които да крадат, колкото за кола и вила, а не с цели шепи. Не искам аз и приятелите ми да си тръгваме. Мечтая за алтернатива на Терминал 2, която започва от удавянето на плъховете. Сбогом, а не довиждане.
_____
Снимка от

4 коментара:

  1. Ключът към успеха е балансът. :) Кофти тръпка, когато се налага да изоставиш част от интересите си, за да надградиш нещо друго, но не ги оставяй завинаги. Хубаво е да има разнообразни хора, които искат да могат още и още. Надъхващо е поне.
    П.с. хубави неща пишеш ^^ keep going

    п.с. Да не би да си зодия Близнаци, шизофреничната страна винаги проличава :D

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси :). Нищо не зарязвам, само се отдръпвам, да видим. Иначе близне съм, да :).

    ОтговорИзтриване
  3. Илия, преди 10 години бях на твоята възраст и се занимавах с има-няма толкова неща (+ тези, дето не си ги изброил в непълния си списък). Не съжалявам за нито една диня, дори да съм я изпуснала. Не помня да съм имала фокус, подредба, идея какво правя, но като по едно време се поогледах, видях посока - малко неясна, малко попресилена, но посока, която следвах, защото знам, че съм добра в нея.

    Тоест, ако мислиш, че твоите занимания развиват силните ти страни (комуникация, писане, журналистика и т.н.), продължавай. Ако насърчават развиване на слабите ти страни (това, което ни карат да правим у училище), зарежи ги. И честно казано, всеки може да ти завиди за нещата, с които се занимаваш.

    ОтговорИзтриване