02 декември 2010

Презерватирай се и празнувай.

Сега очаквате един сериозен пост, с който да оплюя най-безумната и зле изкопирана реклама на кампания, която някога сте виждали, нали? Честно казано и аз очаквах да ме джасне едно кило вдъхновение и да изсипя кофа смет по повод недоразумението, ама няма пък. Това не значи, че рекламата на Domestos не ме кефи повече.
Вместо това искам тъй накратко да напомня, че днес е втори декември. Демек е 4 дни преди Никулден, 3 седмици преди Коледа и 4 седмици преди Нова Година. Вярно, че пак идва периода от годината, в който всички скокват да помагат на сираци, болни, ощетени и т.н., но пък е и периода, в който може да си пуснете някоя друга коледна песен, да се отпуснете и просто да ви е весело, независимо дали ще е със семейството, приятелите или комшията/комшийката.
На бас се ловя, че съм крайно изтъркан и сигурно досаден, но пък 'що да не ни е коледно? Да не би доброто настроение, усмивките, събирането със семейството и милите дела и думи да са престъпление? Да не би coolness level-а да пада на всеки, който си позволи да се усмихва и да е позитивен заедно с масата хора?
Естествено, не говоря да постите, въпреки че няма лошо, нито пък имам предвид да се кланяте на Християнските обичаи, защото празника отдавна е далеч от това. Рекламата друса джобовете, за да се напълни пространството под елхата, но пък пълно поделхие води до усмивки за близките ви хора. Я с подаръче, я като се събереш със семейството си за 2-и път тази година, я като се напиеш като животно и се въргаляш в снега. То това последното и без Коледа се случва, но на Коледа е позволено :D.
Идеята ми е за един месец в годината да можем да заебем всички тъпи реклами, грозни спорове, facts, пиарски драми, любовни вдлъбвания, приятелски нагрубявания и групови преебавания. Поне за един месец да се отнасяме като нормални хора с околните и да си имаме едно наум, че е празник и ще е тъпо да го скапваме с поведението си. В следващия месец ще е готино да наблягаме на #positivefacts, вместо на осмиването на разни хора. Нека вдъхнем малко позитивизъм на онлайн пространството и блогосферта, какво ще кажете?
_________________
Този пост донякъде е вдъхновен от поста на MUIIIO, а додругаде от цялата гнилоч, която се изсипва напоследък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар