02 декември 2010

Фейсбукът

Освен да си вдигам егото с Google Analytics следя какво се случва с посещаемостта на блога и още от преди доста време ми прави впечатление, че основните визити идват от социалките и от директни влизания.
Тези, които идват директно най-вероятно са си сложили bookmark към тук, но ако не са - Ctrl + D е вашата комбинация. Останалите пък ме следват в Twitter или са ми приятели във Фейса, така че ако видят туита/статуса идват, ако не - не идват. Затова отдавна се чудя дали да не си направя страница във Фейсбук, която да улеснява "феновете" в следването на милата ми персона. Основните ми притеснения са, че ми се струва малко прекалено самовлюбено, но след като няколко човека ме попитаха защо не съм го направил се замислих. После пък няколко други ми казаха, че би им било удобно подобно нещо, така че в крайна сметка се реших и ето на имам си лична фейсбук страница, която може да лайквате до припадък. Ъм... в моя защита ще кажа, че аз не съм я лайкнал, защото идеята ми е странна.
Обещавам да не слагам грозните widget-и със снимките, защото са... грозни и тежки и да оставя само бутончето вдясно.
Приемам (направо настоявам за) съвет къде точно да го сложа това бутонче и как да го накарам да се знае за какво става дума.

Edit:
Добавих и платформата за коментари disqus, която е доста по-удобна, както за мен, така и за читателите. Благодарение на Method-X.

5 коментара:

  1. Да си кажа! Аз не съм те обвинявал :)

    Аз за момента се отказах, защото ми се стори като допълнителен спам. Моето решение е малко по-различно и не се харесва на много хора. Аз съм си оставил профила абсолютно публичен, освен някой информации за мен, които не искам всеки да вижда :)

    И все пак ти ме вкара в мисли защо пък да не пробвам отново :D

    ОтговорИзтриване
  2. Абе не си е работа публичен профил. Всеки кандидат шеф да може да ми гледа 90% от кирливите ризи - не мерси :). А и страницата е по-ориентирана и удобна за употреба.
    Иначе поне според мен подобно фейсбукстване е просто върха на егоцентризма.

    ОтговорИзтриване
  3. Ще те видим :) Може и аз да се навия да си чеша егото :D

    ОтговорИзтриване
  4. И какъв е смисълът все пак?
    Който търси - намира не това което му трябва. Природен закон.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен, така е, но повечето хора са лигльовци и търсят най-лесното :)

    ОтговорИзтриване