02 април 2012

Refresh the reader

В последните седмици дадох refresh на доста неща около мен, като под ножа падна и Google Reader. Директно и без замисляне изтрих всички фийдове, за които се бях абонирал, като си поставих за цел да си намеря нови, които да отговарят на интересите ми. Не че нещо, но от 2008 само добавям някакви неща и беше манджа с грозде. По повода ви представям 5 от любимите ми блогове, които няма да махна от Reader-а.

Личният блог на Събина Панайотова [FacebookTwitter, LinkedIn, Flickr, Google+]

Блогът на Събина е съставен от фоторазкази за красиви места из Европа, мислите на една сама жена, за самотата, връзките и т.н. и множество интересни странични истории. Ако трябва да съм честен точно блоговете, които са микс от интересни явления, красиви снимки и лирични отклонения ме влекат най-много. 

Освен това в The Way I Feel About It можете да четете малко повече за Animal Rescue Sofia и като цяло за "проблемът с кучетата", тъй като Събина е доста силно обвързана с темата.

Личният блог на Петя [Blogger]

В личния си блог Петя пише основно пътеписи за разните пътувания из родните планини. Тъй като с нея сме лични приятели и в доста от пътуванията съм бил част от компанията, знам че е много приятно да видиш погледа на някой друг, за това, което си изживял в последните дни/седмици.

В редките случаи, когато не пише за пътувания, Carrie избухва с разни философски писания на ежедневни теми. Държа да отбележа, че девойката е в 12 клас и сякаш тепърва ще започне да пише някакви още по-епични якости.



Блогът на Carolyn [Twitter, Flickr]


Всяко място на света може да се види по десетки начини, включително и любимата ни България. Особено интересно е как вижда родината ни една американка, която вече четвърта година живее в София, пътува из България и разказва впечатленията си.  

Темите и нещата, които могат да се прочетата в този блог са всякакви - от разни интересни рецепти, през празнуването на Хелоуин в американския колеж, до перипетиите, които виждат чужденците, когато се опитат да учат български език. Блогът е на английски език.



Блогът на Йовко [Twitter]


Това може би е единственият блог, в който съм изчел всички статии, откакто го следя (за съжаление от скоро). Йовко снима и пише красиви неща, като от време на време вкарва някоя технологична тема, ей така за разкош.


На всичкото отгоре това сигурно са единствените блогърски писания на тема любов, който не просто не ме дразнят, а дори си ги препрочитам от време на време.




Блогът на Боян Юруков [Facebook, Twitter]


Въпреки лириката, пътуванията и всичко прекрасно на света, има някои неприятни и сериозни теми, за които е хубаво някой да говори. Един от хората, които говорят е Юруков. В неговия блог има статии за наистина всякакви проблеми на родната администрация, журналистика и т.н.

Тъй като и Юруков е програмист и информатик, много от проектите му са обвързани с дигитализирането на проблемната ни администрация. Освен това човекът учи в Германия, така че не отсъстват и немски теми.


Единственото, което ми остава е да призова и споменатите, а и другите заинтересовани да споделят любимите си блогове в коментарите или в собствен пост. Не че нещо, ама Reader с 5 блога не е интересно.

4 коментара:

  1. Винаги ми се е искало да видя какво следиш в Reader-a. :)

    ОтговорИзтриване
  2. "Блогът на Събина е съставен от фоторазкази за красиви места из Европа,
    мислите на една сама жена, за самотата, връзките и т.н. и множество
    интересни странични истории." :D Темелков, ти ме уби с това описание!
    Верно е точно това, но отстрани звучи... странно.
    Мерси! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Е, щом не съм те обидил, всичко е ОК :).

    ОтговорИзтриване